''Тази есен мисля да завърша песните към третия ми албум.' 'Това споделя изпълнителят Христо Косашки в предаването “Бащино огнище” и допълва, че активно работи по новите композиции и вярва, че скоро ще може да ги представи на публиката.

В предстоящия му трети самостоятелен албум ще намерят място и дуетите с Поли Паскова, за съвместната си работа с която той разкрива, че й е благодарен за възможността да се изявяват заедно на сцената и да развият много нови неща като изпълнители.

“Ще се радвам и занапред в този дух на приятелство да продължи съвместната ни работа”, признава Христо Косашки.

Той допълва още, че в бъдещите му планове като изпълнител влизат записи на някои популярни песни от репертоара на Борис Машалов, с когото публиката често го сравнява.

Христо Косашки споделя, че за него е било чест да участва в концерта “25 години Пайнер” в Стара Загора, дал възможността за среща между изпълнителите и широката публика.

“Искам да изкажа своята благодарност към музикална компания “Пайнер”, която така самоотвержено се хвърля да защитава българския фолклор и ние сме хората чрез които това се случва”, споделя Христо Косашки.

Той е категоричен, че основната му цел като изпълнител е да представи повече различни песни, за да може повече хора да харесат и заобичат българския фолклор.