Гости в новия брой на “Фолкмаратон” са три красиви млади певици: Биляна, Денислава и Петя - дамско вокално трио, които от месец са в каталога на музикална компания “Пайнер” - трио “Сопрано”.

Идеята за създаването на дамско трио е толкова новаторска, към момента на създаването им, че американска развлекателна телевизия проявява интерес към работата им. Разликата между трите момичета не е само визуална. Всяка от тях притежава различен тип сопранов глас: Денислава е драматичен, Биляна е спинтов, а Петя - лиричен и колоратурен сопран.

И трите са завършили класическо пеене в Музикалната академия, но освен с работата в триото, всяка от тях се занимава и с още нещо: Биляна - с графичен дизайн, Денислава с музикотерапия, а Петя е преподавател в Музикалната академия.



Певиците коментират появата си в “Планета” така: “Комплимент за нас бе фактът, че феновете на телевизия “Планета” се абонират в You Tube канала, за да видят какво друго правим. Имаше и други, които направо бяха шокирани от дебютната ни песен, но това е предизвикателството пред нас, да ги накараме да видят красотата в тази музика и един ден да я харесат и да я слушат, надявам се.”

“Любов единствена” е нашето начало в “Пайнер”. Интуицията ни подсказа, че това е песента и сме страшно доволни, че я направихме. А видеото направо материализира мечтите ни, защото има и нежността, и магията, и любовта, точно както си я представяхме. Страшно благодарни сме на режисьора Ники Скерлев за всичко.”- споделят пред камерата на предаването трите певици и разказват любопитна случка, когато снимачният екип ги носел на ръце през рекичката, за да не рискува здравето им.



За следващата си крачка от триото са лаконични: “Имаме готова нова песен, но ще я видите наесен, имаме проекти и за дуети с изпълнители от “Пайнер”, но няма да огласим нещо преди да е реализирано.”

Единственото, което Жени успя да изтръгне от триото, е признанието, че първият гост-изпълнител на триото ще бъде мъж от каталога на “Пайнер”, пише planeta.tv.