search icon
search icon

Камелия: Монополът на "Пайнер" убива чалгата

"Колежките ми се страхуват да признаят истини от кухнята, защото може да останат гладни"

"Монополът на "Пайнер" убива чалгата, но колежките ми се страхуват да признаят истини от кухнята, защото може да останат гладни", казва в интервю за "Жълт Труд" певицата Камелия.

През есента на миналата година русокосата фурия напусна "Пайнер" и сега сама продуцира песните си.

- Камелия, повече от половин година си солов играч на музикалния пазар. Успяваш ли да се справиш сама, без голямата фирма зад гърба ти?

- Аз никога не съм усещала голяма фирма зад гърба си. В началото на кариерата си имах бизнес партньор, но впоследствие нещата се промениха. Винаги аз съм си ръководела кариерата. Песните ми се въртяха по тв "Планета", защото имах договор с тях, но иначе аз съм решавала какво да пея, кога да пускам, какво да пускам, с кой и как да работя. Парчетата още в първия ми албум бяха моя подборка и поръчка към музиканти и текстописци. За мен това, че работя сама, не е нещо ново. Единствената разлика е, че не се излъчвам по "Планета". Когато едно име е достатъчно популярно, има много хитове и продължава да работи добре, нещата се получават.- Казваш, че не си усещала голяма фирма зад гърба си, но тя вземаше сериозен процент от печалбата ти.


- На фона на другите, не са ми вземали много. Аз съм взела максимално и съм дала всичко, което можах. Предоволна съм от работата си с "Пайнер". Просто дойде времето да се разделим.

- Казваш, че другите се страхуват да изнасят истината от кухнята. Какво ще последва, ако го направят?

- Те имат договор и съответно, ако много говориш, започват наказания. Може да те накажат да не отидеш на концерт или на участия - да останеш малко гладен, както се казва. Аз ги разбирам колегите, че мълчат, защото страхът е много голям. Те не си вярват и смятат, че друг е длъжен да ги направи известни и да им върши работата. Но докато живеят с това мислене, те няма да имат сериозен успех. Фирмата дава много неща, но ако ти не си свършиш работата, тя не може да те направи звезда. Може да си само популярен, защото ще те наложат чрез диджей, радио, телевизия. Завърта се системата и хората научават за теб. Но да станеш звезда, да натежиш и хората да те обичат, е това фирмата не може да ти даде. Това е една матрица, която произвежда еднакви продукции.- Усещаш ли сега удари под кръста?

- Новият ми клип е докладван в YouTube. Той за два месеца направи 600 000 гледания и изведнъж някой го докладва, че бил с неприлично съдържание и сега е ограничен само за хора с регистрация. Всички други клипове с по-малки гледания нямат такава забрана. Това ми показва, че някой се старае да покаже, че извън дадените фирми не може да бъдеш гледан. Продължават да се опитват да контролират чалгата, дори когато си отвън, и да чакат да се провалиш.

Аз съм за свободата. Защо изобщо трябва да се пускат клипове на една фирма само по определена телевизия. Евала им на попаджиите и на арен'би. Те се въртят навсякъде и затова се развиват, защото няма монопол. Но те са истински, а при нас всичко е като под похлупак, разду се балонът и е въпрос на време да се спука. Имена, които бяха водещи, изчезнаха, имаха по 30 участия месечно - сега нямат по две.

- Вярно ли е, че ходиш гола вкъщи?

- Да, когато ми е много топло. Аз обичам голотата. Когато човек не се срамува от тялото си, тогава започва да гледа на живота по различен начин. Ако не изпитваш любов към теб и тялото си, не може да изпитваш любов към другите. Аз не ходя гола непрекъснато и не парадирам с това. Ако сме двамата с Цвети, си ходим голи, но не е с цел демонстрация, не го правя, за да доказвам нещо. След душ или тренировка често ми се случва по няколко часа да съм гола и това е напълно нормално за мен.

Свързани новини

Още от hotnews

Коментари