Гимнастика и активен релакс на ръба на медитацията – това помага на Ерос Рамацоти да овладее в прилична степен адреналина в деня на концерт.

По традиция той прави 60-минутна репетиция, след което хапва от любимата си паста и се усамотява в гримьорната. В същата матрица на приготовления ще влезе и на 26 септември, когато ще се срещне за втори път с българските си фенове.

София е част от световното турне на италианеца, който е пословичен както с точността си на сцената, така и с любовта си към футбола и часовниците. „Шоуто ще бъде по-добро от първото ми в България”, обеща пред bTV Рамацоти.

Празникът на качествения поп ще се случи в „Арена Армеец”, чиито покрив ще бъде ремонтиран специално за събитието. Промените засягат най-вече допуските за височина на столичната зала и тежестите, които могат да бъдат окачвани по таваните и стените. Техническите параметри са изисквания, които певецът и неговият екип имат за всички спирки от Eros World Tour, чиито старт е на 12 септември в Римини.

В сетлиста на Ерос ще влязат както най-големите му хитове, като Piu Bella Cosa, Dove ca Musica и Cose Della Vita, така и композиции от чисто новия му албум Perfetto, който излезе на пазара миналата седмица. Дискът включва 14 песни, записвани по трасето между Лос Анджелис, Милано и Рим в рамките на година.

Продуцент на новата порция студийни изповеди на звездата е Клаудио Гуидети, а сред гост музикантите са китаристът Майкъл Ландау (работил с Майкъл Джексън) и барабанистът на Куинси Джоунс Вини Колаюта. И сега Рамацоти остава верен на традицията да опакова мелодичните си бижута в италиански и испански лирики.

След 30 години игра на шоубизнес и дуети с артисти от калибъра на Шер и Джо Кокър Ерос все още има неизчерпаем списък с потенциални партньори зад микрофона. Любопитен факт е, че първият човек, на който би звъннал за записи, е дебютанът Сам Смит. От световно неизвестен гей в тежка любовна депресия.

Той се превърна соул сензация, обирайки четири статуетки на последните „Грами” с албума си In the Lonely Hour. “Голям изпълнител е, много ми харесва. Бих работил също така с Бионсе и Бруно Марс”, издава пред bTV отличникът от „Сан Ремо”.

Билети за концерта му в „Арена Армеец” се продават на цена от 60 до 128 лв., като в част от тях като подарък е включен албумът Perfetto или биографията на Рамацоти.