Американската певица Джанет Джексън съобщи в събота, че пуска нов албум тази година. Така тя потвърди слуховете, че ще продължи да твори и след смъртта на брат си - "краля на попа" Майкъл Джексън.

"Обещах, че ще го чуете от мен, ето. Тази година, нова музика, ново световно турне, ново движение", казва тя във видеозапис, но в който самата тя не се показва.

Миналата година тя пусна съобщение в социалната мрежа "Туитър" (Twitter), в което отхвърли слух , че ще има нов албум. Тя беше написала: "Ще чуете от моята уста", ако се появява нов албум.

Джанет Джексън нарече в събота "приказки в кафене" предположенията за заглавието или темата на новия албум.



Според информации, изтекли преди дни, албумът трябвало да излезе на 7 юли. Сайтът "Чикаго дефендър" съобщи на 8 май, че тя е подписала с "Атлантик рекърдс".

Последният албум на Джанет, "Дисциплина", достигна до първа позиция, но отшумя бързо, а продажбите бяха разочарование за звукозаписната компания. След седем поредни платинени албуми, "Дисциплина", не успя да стане дори златен.

Най-малката от фамилията Джексън започва соловата си кариера през 1986 г. с първия си хип-хоп албум "Контрол". Последният й албум "Дисциплина", с по-електронно звучене е от 2008 г. След смъртта на брат си Майкъл Джексън през 2009 г., тя спря изявите си, освен в едно промоционално турне през 2011 година, пише БГНЕС.