Целите, които Деси Слава си поставя занапред, са попфолк албум, фолклорен албум, модерни поп парчета в денс стил и R&B. Тя споделя в "Открит микрофон", че ще продължи да залага на разнообразието в стилово и жанрово отношение.

Звездата на "Пайнер" разкрива, че с интерес би работила със Спенс. "Преди много време той ми беше предложил един проект, тогава се разминахме. Смятам, че може би в близко бъдеще ще бъде добре да осъществим нещо. Спенс е един от малкото хип-хоп изпълнители, които харесвам. По-социални са неговите текстове, не са джиджи-биджи, "разтърси дупето тази нощ в клуба" и т.н. Не, че има нещо лошо в това, но на мен по-дълбоките текстове ми харесват повече. Освен това, чисто като талант, като начин, по който прави парчетата, също много ми допада" - обясни тя.

За тази година изпълнителката на "Не го прави" ще направи дует само с Галена. Обмисля да реализира и нов албум. "В момента съм точно в такъв период, в който си мисля дали да не направя албум, защото не съм представяла отдавна, или пък да наблегна повече на сингли" - казва тя.



Изненади за феновете ще има и по отношение на фолклорния й репертоар, който ще се обогати още тази пролет.

"Първата фолклорна песен надявам се, че още тази година ще успея да предложа. Замислих се тези дни, понеже наближава Великден, хубав християнски празник. Родопско ми се пее. Аз съм много голям фен на Нели Андреева, на нейните песни и бих могла да "посегна" на някоя от тях, стига да получа нейната благословия. В едно съм убедена, че не мога да ги изпея по-добре от нея, но много ги харесвам и ще се опитам да направя моя версия, по-различна" - обяснява певицата и допълва още:

"Има много въпроси, свързани с фолклора. Спряла съм се на идеята, че ще правя фолклорен албум. Смятам, че Георги Андреев, с когото още не съм говорила по въпроса, е единственият човек в България, който може да ми направи този албум - той и никой друг. Толкова много го харесвам. Той е на едно уникално високо ниво и бих била много щастлива, ако има тази възможност, това време и желание да работим и да направим този проект", пише signal.bg.