На 13 и 14 март 2015 г. в ОбДТ „Невена Коканова" в гр. Дупница ще се проведе вторият Фестивал на театралното и филмово изкуство - Невена Коканова.

Той се организира по проект на община Дупница „Подготовка, организация и провеждане на иновативно културно събитие". В конкурса за сценарии взеха участие 35 сценариста с повече от една творба. Председателят на журито, Славчо Пеев, заедно с Веселин Цанев и Ивайло Калоянчев определиха победителите. В рамките на фестивала се подготвят и ще бъдат представени 4 театрални постановки с участието на аматьори и ще бъдат излъчени 4 късометражни филма, спечелили конкурса за най-добър сценарий и заснети специално за фестивала.

На 13 март от 19 часа жителите на град Дупница и гостите на града ще могат да посетят гостуващия моноспектакъл на Мариус Куркински - „Юбилей".

Целите на фестивала са да се засили ролята на културата като двигател в развитието на града като запознае местната общественост с живота и творчеството на Невена Коканова и я превърне във вдъхновител на бъдещите поколения от града и региона.