Любопитно
"Кошмари в кухнята" се завръща
26 февруари 2015 | 17:37
Епизодът не се препоръчва за зрители със „слаби сърца“
Автентичните съставки на регионалния алкохолен специалитет „Пернишки бейлис“ включват домашна ракия и леко резлива боза в съотношение 40:50, за аромат ликьор по избор, канела и ванилия на вкус.
Така приготвената напитка доказано гарантира сладки сънища. Не така стоят нещата за собственичката на
Пицария „Рагаци“ в Перник, която от години сънува кошмари. Пицарията й е замръзнала в средата на 90-те, но не поради климатични промени, а защото менюто и похватите за готвене не са променяни от създаването й.
Собственичката Зоя брани със зъби и нокти ресторанта си. Противно на звънкото наименование на пицарията „Рагаци“, („Момчета“ от италиански) в нея работи изцяло женски персонал.
За пореден път в историята на телевизионния формат, мениджърът не успява да управлява персонала си. Дори да е упорита перничанка, единственото, с което не може да се справи Зоя е отбор от перничанки. Капитанът на кораба не държи руля, а чисти, бърше и работи на бара като истински юнга.
Катастрофата е пълна, защото само преди броени дни й се е родило внуче, което дори не успява да види. Пред тази професионална и лична драма се изправя шеф Манчев, който освен черпака този път ще трябва да размаха и томахавката.
Зоя, която е вряла и кипяла в живота и дори е изкарвала хляба си с контрабанда, този път трябва да развее бялото знаме. „Шеф Манчев ми е последният шанс, иначе затварям. За част от хората ми това е целият им живот и става въпрос за оцеляването им.“ За първи кулинарят ще избухне, провокиран от кошмара в пернишката кухня: „Цяла България прави това. Навсякъде е така!“
Как ще се развие пернишката сага, каква е ролята на Лео и родната му Италия в решението на драмата, гледайте в първия епизод на новия сезон на предаването за кулинарна култура и мениджмънт „Кошмари в кухнята“ на 5-март от 21:00 часа.
Коментари