Таня Боева е сред най-ярките попфолк звезди. В близо 20-годишната си кариера тя успява да спечели свое достойно място на музикалната сцена.

Стартирала като поп изпълнител с първия си солов албум, получила и приз от "Златният Орфей", реализирала десетки попфолк хитове и немалко албуми в най-комерсиалния жанр, Таня Боева споделя в "Открит микрофон":

"Всичко, което съм постигнала в моята кариера, първоначално в поп музиката, дължа на хора, които са до мен и на собствения си труд и усилия да продължа. Много хора са изгрявали, поради причината, че са имали невероятна подкрепа, пиар, реклама, така наречените продукти, но ако те самите нямат желание да се развиват и да останат по-дълго, свидетели сме на много ярки звезди, които са залязвали".

Въпреки че в последно време има подем в поп музиката и доста канали, които излъчват клипове на поп изпълнители, Боева е категорична, че ще остане вярна на жанра, с който е масово позната на публиката. Запитана дали има желание все пак да направи и поп песни, тя отговаря така:

"Ако искам да го направя за удоволствие, ще го направя, но знам, че няма да бъде възприето. Ще кажа много директно, без заобикалки - за съжаление живеем в България! Може би, ако бяхме в друга страна, каквото и да изпеем, стига да сме талантливи и да го правим както трябва, хората ще го оценят по достойнство. Тук обаче, робуваме на някакви етикети, на някакви рамки, които те поставят в едната или в другата категория. Значи ти или си поп изпълнител, или си чалга, или си джаз, и толкова. Да не говорим, че има толкова тесногръди хора, които дори не познават творчеството на някои изпълнители и си позволяват да ги коментират какви са те, какви песни имали, без да са ги слушали. Години след това като те чуят и казват: "Ама ти не си бил попфолк изпълнител". Здравейте! Ехо, в кой свят живеем?! Това е България!"

Фолк звездата е сигурна в уменията си да интерпретира поп музика и признава, че може да направи хубави песни, но те няма да получат нужното внимание от медиите, ротиращи този жанр, пише signal.bg.

"Ако реша да направя някоя песен в поп посока, уверявам ви, е ще се получи много добре. Това е моята сила, аз съм преди всичко поп изпълнител. Само че, понеже я пея аз, е чалга песен и няма да звучи никога в ефира на радиата, които пускат другия жанр. В същото време мога да посоча световни хитове, които са си откровен попфолк, обаче звучат, щото ги пее Фейди например. Всичко е до мисленето... Хората ти поставят в годините някаква рамка. Не може да си хамелеон в България, не може да си и такъв, и такъв. Ама как да си чак толкова талантлив... Не знам дали се долавя иронията ми" - казва тя.