„Свалячи” е новият спектакъл на един от най-популярните съвременни български автори Елин Рахнев.

В него актьорите Малин Кръстев и Герасим Георгиев – Геро ще разплакват публиката от смях, разказвайки историята на живота и перипетиите на двама странични съдии от „Б“ футболна група.

Новият спектакъл е своеобразно продължение на друга постановка на Рахнев - „Фенове”, която е най-поставяния драматургичен текст от съвременен български автор, игран в над 30 държави от 2 континента, гледан от хиляди зрители. „Свалячи” дава отговор на един култов за „Фенове” въпрос – „Какъв човек трябва да се родиш, за да станеш страничен съдия?”

Премиерата на „Свалячи” ще бъде на 8-ми и 9-ти януари 2015 година в театър „Открита сцена” (бивш „Сълза и смях”). Режисьор на спектакъла е Пламен Панев, а продуценти са Димитър Тодоранов и Росица Иванова от агенция „Кота 97“ – хората, които през февруари реализираха уникалния концерт на Лили Иванова – „Любов в операта”, превърнал се в едно от музикалните събития на годината.

Очакванията на целия екип са „Свалячи” да надмине успеха на „Фенове” и да се превърне в хита на новия театрален сезон, което да стане ясно още след първите представления на новия спектакъл.

Елин Рахнев - автор
В периода 2000-2003 г. е драматург на НТ „Иван Вазов; създател е на „Театър на последния етаж“. От 2006 г. до 2009 г. е драматург на държавния драматичен театър „Алеко Константинов“. Основател и сценарист на предаванията „Кръгове“ по БНТ и „Невалидно“ по bTV. Автор в „Суматоха“ и „Панорама”. Водил е редовни рубрики във вестник „7 дни спорт”, списание „Тема”, списание „Его“. В периода 2009-2010 г. има ежедневно авторското предаване по телевизия PRO.BG - „Арт трафик“ с водеща Петя Дикова. Автор е на стихосбирките „Съществувам“, „Развяване на минзухара“, „Октомври“, „Канела“, както и на пиесите „Боб“, „Флобер“, „Високата есен на твоето тяло“, „Кукувицата”, „Фенове”, „Маршрутка“ и „Тест“. Пиесите и стиховете му са преведени на над 20 езика и се играят в повечето европейски страни, Русия, Америка, Канада. Има две награди „Икар“ за драматургия - за пиесите „Боб“ (1999) и „Фенове“ (2003). През 2011 г. печели и „Аскеер“ за текста на пиесата „Тест“.

Пламен Панев - режисьор
Кино и театрален режисьор; завършил ВИТИЗ 1990 г.; Директор на Театрално-музикалния център в Разград. Бил е директор на драматичните театри в Русе и Кърджали.
Има над 70 театрални постановки в почти всички театри в страната. Поставял е спектакли като: „Хъшове”, „Албена”, „Вишнева градина”, “Тестостерон”, „Истанбулска история”, „Идиот“ в Германия, Русия, Турция и др.