Водещата на "Съдебен спор" Нана Гладуиш е на път да остави телевизионния бизнес зад гърба си.

Въпреки че е на екран вече близо 20 години, преминалата през епична битка с рака журналистка няма търпение най-сетне да се отърве от всевиждащото око на камерата, съобщи "Всеки ден".

Нейни приятели издават, че най-вероятно още през следващата година тя ще слезе от екран.

Биографията на Нана започва от ликвидираната преди време телевизия ММ, преминава през "Кльомба знам" и "Сблъсък", та до "Междинна станция" и "Съдебен спор". Тогава тя разбира и страшната диагноза, променила завинаги живота й - рак на гърдата.

За щастие, той вече е в ремисия. Сега, след като най-страшното е зад гърба й и Нана успешно се справя с последствията от болестта, тя е твърдо решена да промени завинаги живота си.

А крачката към това е да смени коренно начина си на живот и заниманията в професионалната сфера. Блондинката възнамерявала да се отдаде на своята благотворителна дейност и да помага на дами, сполетени от рак.

След като пребори болестта, тя основа организация в помощ на жени "Една от осем". Организацията намира средства за лечение на дами, но тепърва водещата планирала да увеличи дейността й.

"Нана иска фондацията й вече да помага не само на жени с рак на гърдата, а да съдейства и на хора с други диагнози. Също така си е наумила, че трябва да намери начин да е в помощ на деца, покосени от подобни болести", коментират нейни приятели.

Телевизията вече търси заместник за блондинката, но най-вероятно той ще се появи чак за следващия сезон, а дотогава Гладуиш е обещала да продължава да изпълнява задълженията си.

В Нова телевизия са в ужас от задаващото се напускане на Нана. За никого в медията не е тайна, че успехът на "Съдебен спор" се дължи главно на нея и на колоритните репортажи на главния редактор Жоро Игнатов.