Галин подготвя няколко нови проекта, които са дело на различни композитори.

Хитовият изпълнител разкри в "Открит микрофон", че няма да бърза с пускането на нов сингъл, защото в момента все още популярност набира актуалната му колаборация с Камелия "Само за минута".

"В момента подготвям три проекта. Правя една песен от Пашев, от Оцко и от Alek Sandar съм взел едно парче. Трите песни са коренно различни една от друга. За стилове съм казал, че повече няма да говоря. Във фолка имаме възможност да правим проекти с различно звучене и аз мисля, че по някакъв начин съм доказал, че имам желанието да поднасям разнообразие" - издава певецът.

Галин разказва за работата си в тандем с Оцко, че не поставя някакви условия или изисквания.

"До такава степен вече сме се усетили като хора, като работа, като емоция и т.н., че аз какви изисквания да имам към него. Той от 20 години го работи това. Казал съм му че искам да е нещо, което да идва от него и като се съберем да работим в студиото да ни е голям кеф. Ние нашите проекти ги работим така" - подчертава той.

Актуалният изпълнител на "Пайнер" разкрива още, че за него е голямо удоволствие да записва вокалите в песни на свои колежки.

"Не държа да се знае, че аз ги пея. Примерно както беше с Преслава за "Режим неприлична". На нея й написах, че се радвам, че песента й стана "Хит на годината" и съм имал възможност по някакъв начин и аз да дам нещо малко от себе си" - споделя певецът и допълва още:

"Щастлив съм, че има такива кадърни композитори, които усещат изпълнителите. Според мен нещата във фолка в момента са много добре - имаме си участия, имаме се работа... Мисля, че има работа за всички. Който не е случил на хитове, пожелавам му да случи. Аз нямам никакъв проблем, ако този месец някой колега има повече участия, другият месец аз имам повече... Не може постоянно да искаш винаги ти да си с най-многото участия, с най-големите хитове".

Изпълнителят на "Все напред" припомня, че при него успехът не е дошъл от раз, но това не го е сломило, а напротив - търсел е най-доброто, което може да предложи на публиката.

"Две години съм нямал хит и съм искал, и съм чакал, и съм работил! Не съм злобял към някого, не съм имал някакви негативни емоции, че някой е имал хитове, напротив. Слушал съм първите песни на Андреа и Емилия с Оцко, едни страхотни хитове. Пускал съм си ги вкъщи на слушалките и съм искал и аз да имам един ден. Може на хората да им изглежда наивно, но аз съм искал да имам такива хубави песни, с такова модерно звучене. Искал съм, мечтал съм и се радвам, че сега нещата са така, че правим това, което ни идва отвътре"- обяснява той, пише signal.bg.