Крайният срок за изпращане на есета, в рамките на кампанията на БНТ за пътна безопасност „Спри, детето запази!“, се удължава до 10-ти септември (сряда).

На втория етап от конкурса есетата ще бъдат публикувани в секцията на „Спри, детето запази!“ в сайта на БНТ. Там, от 10 до 14 септември, ще може да се гласува за всяка една от творбите. На финала зрителският вот ще определи първите трима победители.

В края на м. август обществената медия предизвика фантазията на подрастващите с конкурс за детско есе. В навечерието на новата учебна година БНТ отново апелира пешеходци и шофьори да бъдат толерантни на пътя и да пазят най-уязвимите участници в движението – децата.

В литературния конкурс могат да участват деца до 18 години, като разкажат своите истории, емоции и преживявания на пътя в кратко есе. Децата имат свободата да пишат за всичко, което ги вълнува и е свързано с пътуване, пътна безопасност, превозни средства. Малки писатели от цялата страна продължават да изпращат своите най-интересни моменти, свързани с велосипеди, автомобили, ролери, скейтборд и др.

БНТ очаква есетата на имейл gledam@bnt.bg, или по пощата на адрес София 1504, ул. „Сан Стефано“29. Всеки участник трябва да посочи трите си имена, възраст, населено място, e-mail адрес и телефон за контакт с родител (или настойник). Есетата трябва да са с обем до 2 страници, шрифт Times New Roman, размер 12/14.

Наградата за победителите е електронен четец и комплект книги с най-добрите детски заглавия на пазара. Децата ще бъдат наградени по време на събитие, посветено на кампанията “Спри, детето запази!”, което ще се състои на 15-ти септември в Борисовата градина.