Прочутата „Улица БНТ 55“, която за пръв път посрещна гости на открито преди две седмици в София, се пренесе с проекта БНТ Парк Live в най-горещата културна точка на България в момента – Празниците на изкуствата „Аполония“.

За да напомни отново за 55-ата годишнина, която празнува, Българската национална телевизия отвори врати и за гостите на Созопол.

В сърцето на древния морски град обществената медия издигна шатра, на която даде сцена на улични музиканти от Созопол и региона.

Десетки посетители с вълнение изслушаха изпълненията на талантливите изпълнители, които гостуваха на водещия Роро Кавалджиев, и изгледаха видеоклипове, разказващи богатата 55-годишна история на телевизията.



По-възрастните с умиление си припомниха хитовите предавания от близкото и по-далечното минало, а децата чуха поздравленията за рождения ден на телевизията от любимия герой на поколения българи Педя човек-лакът брада и Слава Рачева, Орлин Горанов и други звезди.

Сцената на БНТ Парк Live ще е отворена за всички талантливи музиканти и утре, а до петък, ден преди официалното закриване на „Аполония“, всеки жител и гост на Созопол ще може да се запознае в звук и картина с паметните моменти от историята на БНТ.

Заповядайте всеки ден след 18:00 ч. в шатрата на БНТ в стария град Созопол (срещу сградата на общината).