Излезе книгата „Хартиеният принц“ – един топъл и красив роман за деца (и възрастни), дело на сръбската авторка Владислава Войнович.

„Хартиеният принц“ (превод: Русанка Ляпова) ни потапя в големия свят на малката Юлия, за да ни увери, че децата са малки само привидно - в очите на възрастните. Авторката разказва живо и увлекателно за отношенията между поколенията, за това колко е важно да разпознаваме доброто и злото, както и че всяка възраст носи своите житейски уроци, ако имаме смелостта да се учим и не стоим със скръстени ръце пред трудностите.

Владислава Войнович е родена през 1965 г. Войводина, Сърбия. Завършва социология, а по-късно и писане за театър, кино, радио и телевизия, работи като сценарист и продуцент. Войнович обича да експериментира на територията на различни жанрове – поезия, романи, драматургия, есета и филмова критика. „Хартиеният принц“ е нейната дебютна книга за деца, която отнесе редица престижни отличия, а екранизацията й спечели 12 награди на международни кинофоруми.