Рок певецът Джон Бон Джоуви обясни защо иска да купи отбор по американски футбол. Той изрази надеждата си за постигане на успехи с този отбор.

Джоуви е част от канадски консорциум, който иска да купи "Бъфало Билс" след смъртта на собственика на отбора Ралф Уилсън. Според слуховете компанията е имала планове да премести отбора в град Торонто в Канада, а феновете реагираха с недоволство.

В отворено писмо, публикувано на сайта на "Бъфало Билс" Джон Бон Джоуви казва, че единствената цел на покупката е желанието да се помогне на отбора. "Появиха се различни информации, затова смятаме, че е важно да изясним намеренията си относно отбора. Не рискуваме всичко, за да разочароваме феновете и жителите на Бъфало. Ако имаме шанса да бъдем следващите собственици на отбора, аз обещавам, че ще възвърнем страстта на феновете", пише Джоуви. "За мен и семейството ми това не е хоби, или придобивка. Приоритет ще бъде да изградим победител както на игрището, така и извън него. Смятам да остана на терена толкова време, колкото е необходимо, за да постигнем тази цел", добавя той.

Освен Джон Бон Джоуви и консорциума, в който участва, един от желаещите да придобият отбора по американски футбол "Бъфало Билс" е Доналд Тръмп, пише БГНЕС.