Една от най-коментираните и следени любовни връзки – тази на Михаела Стоичкова и Иво Аръков, приключи!

Така поне обявиха те двамата от профилите си във Фейсбук. Всичко стана толкова внезапно, че фенове дори заподозряха рекламен трик. Версиите за раздялата дори вече са цели три.

Според едната това е абсолютна шега в стила на актьора Иво Аръков. Просто двамата искали да наблюдават реакцията на околните и най-вече - на медиите. Според друга версия двамата са загубили бас, а облогът е бил да публикуват неясното съобщения за раздялата си на профилите си. Трета гласи, че всичко е рекламна закачка с цел предизвикване на вниманието към евентуален бъдещ проект.

Каква е истината – попитахме самата Мика Стоичкова.

- Мика, предполагам следиш Световното първенство по футбол. С какви емоции си?
- Абсолютно. Моят фаворит е Испания - няма как (смее се). Повечето футболисти от отбора са ми приятели. Всяко световно е много различно и специално. И това - също, въпреки всичките протести, които се случват в Бразилия. Има хора, които се дразнят там от факта, че се харчат много пари по някакво такова грандиозно събитие...

- Протестите в Бразилия са заради бедността…
- Така е, но и в Южна Африка не е по-малко различно. И там хората са не по-малко бедни. Живели сме там. Но там нямаше такива ситуации. Тук просто има и нещо друго…

- Баща ти Христо Стоичков се появи в клип на Дженифър Лопес и Рики Мартин! Ти знаеше ли за това или беше изненада и за теб?
- Наистина си беше изненада появата на баща ми в този клип. Той е повече по спорта, но нямаше как… на световно ниво да те поканят, трудно ще откажеш. Има ли как да откажеш на Дженифър Лопес, на Рики Мартин?! Те са страхотни хора и професионалисти. Доста ми разказваше после, след запознанството си с тях – колко добре са се държали, какви земни и готини хора са. Твърди, че се е забавлявал през цялото време.



- „Денсинг старс” приключи твърде рано за теб – ти отпадна от надпреварата още в самото начало… Имаше ли нотка на разочарование, защото след като си тръгна, се писаха какви ли не неща?
- Предаването го приех със суперпозитивни емоции за себе си. Но ще бъда искрена с теб – единственото, което ме натъжи толкова много, бе отпадането от предаването толкова бързо, рязко… Може би малко не разбрах и аз защо се случи така…

- Как така не разбра защо се е случило?! Какъв е намекът за тези думи?
- Всички знаем, че това е телевизия… това е шоу. Животът продължава.

- Казваш, че с Тодор сте отпаднали „твърде бързо, твърде рязко, дори необяснимо”… Според теб защо отпаднахте толкова скоро след началото на шоуто?
- Така и не успяхме да разберем защо… Малко е странно. Но пак ще кажа… предаване, телевизия, шоу… няма как.

- Нагласен вот? Или…
- Стигнаха и такива предположения до мен… Но… няма значение. Телевизия… Факт е обаче, че все пак бях част от това страхотно преживяване, запознах се със страхотни хора. И, повярвай, ще ми остане в сърцето за цял живот.

- За кого стиска палци на финала – за Албена Денкова, за Михаела Филева или за Дарин Ангелов, който пръв отпадна от тройката?
- Аз искрено ще кажа – за Дарин. Споделяла съм това и с моя добър приятел Наско Месечков. Дарин и Ани за мен бяха много добри. Дарин не е танцувал преди. И градацията му в това предаване беше брутална! Просто той така се раздаде, така влезе в цялата история, че просто трябваше да спечели според мен. Другите две двойки – поздравления! И Михаела, и Албена, бяха достойни да спечелят купата на „Денсинг старс”. Получи се хубаво шоу.

- В предишния ни разговор, когато още не беше отпаднала от „Денсинг старс”, ти сподели, че независимо как ще се развият ситуациите, се чувстваш победител в шоуто! Ти обаче имаш и големи амбиции – които в този случай не успяха да вземат връх…
- Да, всеки, който има такъв спортен дух като мен, иска, мечтае и желае да печели. Но аз съм благодарна, че стигнах, докъдето стигнах… С Тодор се чувстваме победители. Наистина. На фона на огромния труд, който положихме, сме победители.

- Наскоро в личния ти фейсбук профил обяви официално раздялата си с Иво Аръков! Това бе изненада, защото двамата и по време на „Денсинг старс” демонстрирахте силна любов, желание за съвместно бъдеще… Какво стана?
- Така е… Но за съжаление за момента не мога да дам коментар. Това са съветите на моите пиари. Поне засега… Но иначе бих казала това, което и написах.



- Написаното бе: „Ще помоля всички, които досега поставяха името ми и това на Иво Аръков под общ знаменател, от днес нататък да не го правят, защото раздялата ни официално е факт. Баналното обяснение за несходство в характерите ни съвсем не е причината, а истината е, че се получи сблъсък на две силни личности, чиито призвания са в различни области и именно тук пътищата ни се разминават - Иво поема отново към театъра, а аз с гордост и приятелски чувства бурно ще го аплодирам! Приказката ни свършва... сега!”. Същите думи, само че адресирани задочно до теб, се появиха и в профила на Иво Аръков… Странна уговорка сте направили?!
- Да, това са думите. Решихме съвместно да го направим. Има какво да кажем – и аз, и той, но просто следваме съветите към момента, които сме получили - да не говорим. Няма да се забави и този момент, в който ще станат ясни нещата. Наистина не искам да коментирам. Все пак сме афектирани, не мога да коментирам…

- А как се чувстваш? На този въпрос би могла да отговориш недвусмислено.
- В този момент мисля, че се чувствам добре, имам енергия, тренирам, даже искам да продължа с танците. О`кей съм… лято, слънчице, плаж (усмихва се). А и покрай предаването доста често виждах близките си, което ме прави безумно щастлива. Иначе,
докато съм в Щатите, по-рядко се случваше. И съм била доста тъжна на моменти.

- След баща си ти си най-известният човек в семейството ви. Майка ти, сестра ти сякаш остават малко в сянка… Популярността обаче е нож с две остриета. Какви съвети ти дават, критики може би?
- Истината е, че не обръщам внимание на тази своя популярност. Аз нищо не съм постигнала все още в живота си, нищо не съм направила. Ако някой трябва да е известен в България, може би този човек е баща ми, но не и аз. Това, че ме избраха като „звезда” за „Денсинг старс”, съвсем не означава, че съм звезда. Аз съм си едно нормално момиче, което си има модна марка, работя върху нея, имам си бутик… и това е. Не се чувствам даже известна, а и не държа да бъда такава. Това, че съм се родила в такова семейство, защото Господ така е решил, не е било мое решение. Не допускам това да ми влияе, нито да ми рефлектират някои писания.

- Това, че в личен план съм правила някакви неща, например, че съм водила мачове – Барселона – Реал Мадрид, и това, че съм си отворила бутик съвсем сама, без никой да ми помогне, това са си мои лични постижения. Но за мен това да бъдеш известен е друго. Това трябва да е човек, който е направил нещо за държавата, нещо за България. Който обича България. Мога да дам перфектен пример с баща ми. На колко деца е помогнал тук, колко футболни школи, фондации!… Това, че е спечелил „Златна топка”. А аз не съм дала на България нищо все още. В момента, в който го направя, тогава ще смятам себе си за известен човек. И добър човек. В момента съм все още твърде млада, за да направя нещо толкова грандиозно, въпреки че работя много за това. И аз се опитвам да помагам на деца сираци например… занимавам се с това от много дълго време. Нищо, че за това не се пише. Известна заради самата известност не е нещо, което ме влече. Не съм в този списък.

- Тук, в България, сериозните медии се броят на два пръста. Всичко друго за мен си е боклуци. Честно! Не искам да обиждам, но така мисля. Твърде жълти станаха медиите. Какви ли не глупости чета за всякакви хора, за всякакви известни личности… Всякакви грозотии се пишат… Не купувам, не чета такива издания.

- Била съм бременна 6 пъти! Грозни неща! Такива неща не ме вълнуват, не ме интересуват. И някои хора трябва да се издържат от това, да печелят пари, и щом тук, в България, това е бизнес, от който се изкарват пари… евала!

- Не. Не съм имала. Бракът за съжаление не е нещо, което влиза в моите планове. Просто да живея с човек, да си имам деца – да, но едно такова грандиозно събитие, рокли, партита, не ми допада, поне на мен… Иначе около мен примери за такива хора много.

- Да… Те са женени от 25 години вече. Много се обичат, много се уважават и са за мен наистина страхотен пример за перфектен брак. Въпреки че жълтите медии 100 000 пъти са ги разделяли и развеждали. По-здрав брак от техния не познавам. Но времената се променят… те са били млади, когато са се събрали, майка ми е била млада, когато е родила мен и сестра ми. В момента имам други приоритети. И ако се случи да заживея, не да се оженя, с някого, и да имам деца, не ми трябва брак.



- Имаш бутик, модна марка, пък не си била постигнала нищо?! Или се подценяваш, или проявяваш излишна скромност?


- А как се справяш с определени писания, със, да кажем, не особено доброжелателен характер?


- Какво шокиращо са писали за теб?


- Мика, наскоро се видя като булка, макар и само във фотосесия. Имала ли си такива реални намерения досега?


- Едни от тях не са ли майка ти и баща ти?



Интервю: Анелия Попова, източник: blitz.bg