Сър Пол Макартни беше принуден да отложи първите концерти от турнето си в САЩ, тъй като продължава да се възстановява от вирус, заради който беше приет в болница миналия месец.

Легендарният член на Бийтълс отмени всичките си азиатски концерти, след като беше приет в болница в Токио и откакто беше изписан, се възстановява в дома си в Лондон. Представител на Макартни неотдавна увери почитателите му, че той се чувства добре, но явно е взел решение да отдели още малко време за почивка. Поради това седем концерта от турнето му Out There в Америка, които трябваше да се състоят между 14 и 26 юни, бяха отложени.

"Съжалявам, но трябва да минат още няколко седмици преди да разтърсим Америка отново. Чувствам се страхотно, но следвам съвета на моите лекари да го давам по-кротко още няколко дни. Нямам търпение да ви видя скоро", се казва в съобщение на официалния сайт на певеца.

Концертите в Тексас, Луизиана, Джорджия, Флорида, Тенеси и Кентъки бяха отложени за октомври. Очаква се Макартни да възобнови американското си турне в град Олбъни, щата Ню Йорк, на 5 юли, пише БГНЕС.