Водещата на предаването "Жените говорят" по TV7 Ива Екимова получи зловеща пратка от неизвестен подател.

Съдържанието на пакета беше две полуизгорели свещи и по всичко личи, че е от някой злонамерен към Ива човек, без да има конкретна причина.

По този повод "Жените говорят" поканиха езотерика Ели Загорова, която обясни как можем да се предпазим от магии и енергийни намеси.

''Факт е, че магии съществуват, независимо дали ги приемаме или не. Затова излизайте от дома си с вече създадена броня върху седмата чакра от своята аура по системата на Кабала'', обясни Ели.

Тя препоръча на тези, които искат да се предпазят от магии, да носят полускъпоценния камък турмалин. При мъжете пък ониксът като камък е най-силен, заради което е носен за защита по време на битки във военно време.

Как да намерим защита чрез църковното упование, когато се чувстваме застрашени от магия, това обясни отец Гелеменов. Според него църковната свещ, каквато е получила Ива Екимова, наистина може да означава енергийна намеса.

Църковната свещ е молитвата към Бога – топлината, светлината и восъкът, който се моделира както човешката личност.

''Има обаче злонамерени хора, по-често жени, които влизат в църквата, палят свещ наобратно и след това я забождат на мястото, където се слагат свещи за починалите'', обясни отецът. ''Клисарките изгонват такива жени, защото си личи, че те са магьосници'', допълни той.

Отец Гелеменов заяви, че човек може да се предпази с превантивна молитва, а ако намери някакви съмнителни предмети, веднага трябва да се обърне към свещеник, който да му пречете молитва.



''Аз чета една след друга Киприянови, Василиеви, Златоустови молитви. След това се прави водосвет в дома, за да се изчистят негативните сили'', обясни свещеникът.