Певицата Мария Илиева изненада феновете си, дошли за концерта й в лондонския клуб Clapham Grand онзи ден с нестандартни подаръци - късметлийски гривни.

Това са ръчно направени от изпълнителката талисмани, които тя раздаваше на почитателите си, твърди електронното издание snews.bg.

Заедно с изпълнителката на „Играя стилно” на най-известна клубна сцена в британската столица се качиха композиторът и аранжор Живко Петров и колоритната перкусионистка Лили Йончева. На купона присъстваха близо 1500 човека

Цените на билетите за концерта на Мария бяха по 20 паунда. Това обаче не спря мераклиите да изкупят листчетата хартия буквално часове след като бяха пуснати в продажба на място в Лондон и по интернет. Легендарният клуб Clapham Grand се ползва и като място за комедийни спектакли. Като се организира музикална проява, седалките се махат и на тяхно място се прави огромен дансинг.

Преди време Илиева разказа пред списание hello.bg , че се е запалила да прави талисманите покрай Мариела Ненчова, собственик на фирма за бижута. Част от предлаганите там артикули са точно гривни за отваряне на късмета.

Самият процес на създаване е лесен - вземат се червени, бели или сини копринени конци и се съчетават по определен начин. Между нишките се слагат сърца, котви и кръстчета.

Съответно символи на любовта, плодородието и домашния уют. Но основното, което Мария винаги казва, е, че една такава гривна става талисман, ако, докато я прави човек, мисли хубави неща и ги кодира в материалите.