- Михаела, познаваме те като певица, а сега конкурираш и професионалните танцьори. Имаш ли предварителна подготовка?

- Много благодаря за тази квалификация, но не мисля, че конкурирам професионалните танцьори. Имам двигателна култура, танцувам от малка за удоволствие, но по-скоро в стил contemporary. Той се доближава до модерния балет, но е много различно от танците в Dancing Stars. Покрай музиката танцувам и хип-хоп, но е ужасно различно. Като музикант чувам ритъма и темпото и това помага на мен и Светльо да влизаме в танца. Много е трудно обаче да се отучиш от нещо, което си научил, и да усвоиш нещо ново.

- Имаш ли любим спорт?

- В гимназията тренирах волейбол, после фитнес. Сега тичам и танцувам – това поглъща цялото ми време.

- В едно твое интервю твърдиш, че от малка си се занимавала само с музика, така ли е?

- Не съвсем. От 6-годишна свиря на пиано, после продължих със солфеж и пеене, но музиката беше едно добре развито хоби. Аз учех в математическа гимназия и всъщност времето си посвещавах на решаването на задачи и на точните науки. Мечтаех да стана програмист. Дори кандидатствах в СУ софтуерно инженерство. Когато разбрах, че съм приета, ме хвана страх, че цял живот ще бъда неудовлетворена, защото тогава осъзнах, че моята страст е музиката. Кандидатствах в Музикалната академия и оттогава се занимавам само и единствено с музика – последните 4 години.

- Колко часа отделяш за подготовка на танците?

- Между 3 и 5, дори 7 часа танцувам всеки ден – толкова, колкото е нужно. Светльо е страхотен професионалист и когато се справяме с танца, тренираме по-малко, за да „чистим” движенията. Но когато танцът е нов, минимумът е 5 часа. След шоуто – не знам дали ще продължа да танцувам този стил. Със сигурност ще танцувам, но по-скоро хип-хоп. Работя със страхотни професионалисти в тази сфера.

- Какво ти дават танците?

- Ако музиката е на-чинът, по който изразявам себе си чрез пеене, то танците са израз на емоциите ми, но чрез движение. Много по-лесно човек танцува, когато чувства. Танцът ми дава именно това – емоционалност.

- Външността ли е най-важна? Как една жена трябва да гради самочувствие?


- Външността категорично не е най-важното. Няма как нещо преходно да е най-важното. Това как изглеждаш е може би бонус към това как се чувстваш. Пагубно е, ако женското самочувствие се гради само на база външност, защото времето я отнема. Хората трябва да се стараят да развиват личността си. Когато си отидем от този свят, хората помнят какъв човек си бил, а не как си изглеждал.

- Пазиш ли диета? Какъв е хранителния ти режим? Най-голямото изкушение, на което не можеш да устоиш.

- Не пазя диети, старая се да се храня здравословно и балансирано.

С моето ежедневие това рядко се случва по начина, по който ми се иска.

Малко съм нехайна, честно казано, към това с какво се храня и кога.

Опитвам се да го слагам в рамки, защото напълно осъзнавам колко е важно да се грижиш за тялото си, но невинаги ежедневието ми го позволява. За щастие съм много благодарна на майка ми за прекрасния ген. Много голяма част от работата ми е свързана с това да ям по никое време. Като цяло не мисля, че човек трябва да се ограничава с храната. Не трябва да ядем вредни неща, защото е хубаво да осигурим добър дом на нашите души.

Източник: в. "Монитор"