Къци Вапцаров скри шапката на зрителите с превъплъщението си в образа на заклетия си враг Слави Трифонов в последното издание на „Като две капки вода".

Къци почти до съвършенство имитира Слави и изпълни неговата песен „Нека ме боли".

Той беше научил всяка една типична стъпка, мимика, жест и физиономия на изпълнителя. За да постигне това съвършенство, Къцамун буквално си лягал през цялата седмица не с жена си, а със Слави Трифонов. Или по-точно с неговата музика и с видео на всичките му предавания, пише ''Всеки ден''.

Вапцаров бил тотално обсебен от образа на Трифонов. По цял ден стоял у дома и имитирал всяко действие на тв водещия. Дори си извикал специалист по диалектите, който да му обясни как да говори по „плевенски".

Отделно Къци изгледал всички епизоди на „Шоуто на Слави", изслушал албумите му и прегледал концертите му, за да влезе напълно в образа му. Той си слагал слушалките през нощта и заспивал с музиката на Дългия, също така се будел с нея.



Вкъщи стоял с костюм и тъмни очила, за да свикне напълно с външния вид на гологлавия шоумен. И не се задоволи само с това. Къци имитира не само паразитните за водещия жестове и мимики и след песента разказа тъп виц за себе си, уж от името на Трифонов. Той гласеше: „Къци, Къци, Къци, ще ядеш шамари без фъстъци".

За да бъде имитирането съвсем достоверно, Къци дори провел среща с актьора на Слави Виктор Калев, за когото се знае, че отдавна не се долюбва с шефа си.

Калев още повече помогнал на Вапцаров за движенията и мимиките на телевизионера, като го научил на най-големите тънкости в говоренето и сценичните изяви на Дългия.

Журито оцени високо представянето на Къци, с което сбъдна мечтата му най-сетне да получи обществено признание, и то за сметка на Трифонов.