Певицата Къртни Лав твърди, че може би е намерила изчезналия преди 10 дни малайзийски самолет с 239 души на борда, пише в. "Индипендънт".

Вдовицата на фронтмена на групата "Нирвана" Кърт Кобейн признава, че не е експерт по издирване на самолети, но е обсебена от мистериозното изчезване на машината, изпълнявала полет от Куала Лумпур до Пекин и изчезнала от радарите на 8 март.

Според Лав, която в миналото имаше проблеми с алкохола, дрогата и със скандалджийския си нрав, самолетът е паднал в морето, на една миля от остров Пулау Перак или Сребърния остров (най-северната точка на Малайзия). Тя дори посочва във фейсбук страницата си точните координати, на които може да бъде намерен самолетът - 5°39'08.5"N 98°50'38.0"E.



За личната си издирвателна мисия Къртни използвала кадри, качени в интернет сайта Tomnod - платформа, в която се качват сателитни кадри, а после благодарение на помощта на аудиторията върху тях биват идентифицирани места и обекти.



Лав разгледала кадрите и забелязала нещо, което приличало на петно от горивен разлив и нещо, което приличало на самолет върху една от снимките. С червена химикалка тя е посочила със стрелки върху снимката евентуалното местоположение на самолета и е качила кадъра в интернет във фейсбук и туитър.