Ромина Андонова, която очаква второто си дете, има идея да направи кулинарна енциклопедия.

Там обаче няма да има единствено български рецепти. Напротив - на страниците ще се мъдрят пропорциите на ястия от различните страни, в които тя и половинката й - футболистът Дарко Тасевски, са живели и ще се местят за в бъдеще.

За момента Роми е усвоила до съвършенство тънкостите на израелската кухня. Там до края на февруари Дарко има ангажименти към клуб „Ирони Кирият Шмона".

Носителката на титлата „Мис България 2010" признава в свои интервюта, че тя се научила да готви перфектно именно в Израел. Кухнята там е доста близка като вкусове и подправки до арабската.

Най-щастлива от новите умения на майка си край печката е двегодишната Дария. Момиченцето хапва с охота всичко, което Ромина му направи. За второто си дете - момче, моделката се надява да има същия добър апетит като кака си.

След Израел Дарко и Ромина се местят в Тайланд. Там ще е новият клубен тим на футболиста - "Банкок Глас". А младата съпруга отсега се е зарекла,че ще обикаля старателно тамошните пазари и магазини.

Едва след като научи повече за културата на страната и ритуалите при готвенето, ще се пробва да направи едно или две ястия. А след това ще запише в своята бъдеща книга рецептите, които най-много са я впечатлили.

Преди дни Ромина се качи на котешката пътечка, за да представи дрехи от колекцията на дизайнерката София Борисова.

Макар и в седмия месец, тя обра аплодисментите на пълната зала.