Азис сподели, че все още неговата амбиция е да покори световната сцена. Той е категоричен, че музиката, която изпълнява, е доста по-сложна от поп стила.

"Васко мечтаеше и още мечтае да покори света с музиката си, с пеенето си, с гласа си, с това което аз имам. Дали ще пея "Сен Тропе" на български или ще го направя в по-джазов вариант, т.е. по-попаджийски да звучи, защото това е най-лесното пеене - поп музиката, най-трудното е това, което аз изпълнявам - народна музика и разбира се попфолкът е трудна музика, колкото и просташки да изглежда за някои, но тя е много трудна музика" - обясни фолк звездата в "Тази събота" по ЬTV, пише signal.bg.

Кралят на фолка разкри, че скандалният му образ остава в миналото и каза каква е причината за това му решение. "Поуморих се и остарях. Аз съм на 36 години, една възраст, на която мъжът трябва да си седне на дупето. Но аз и да искам, няма да мога да спра да правя музика, обожавам да пея" - подчерта той.



Азис не скри, че изпитва известно неудобство от думата чалга и обвини за това недобронамереното говорене срещу този жанр. "Малко, да. Защото отвсякъде ме заляха, че това е срамно и ми е неприятно, защото ми промиха мозъка. Казаха, че това не е хубава дума" - заяви певецът.

По повод на често отправяните обвинения в медийното пространство, че фолкът не дава добър пример на подрастващите и младите хора и не възпитава ценностна система, изпълнителят обясни:

"Ние не ги възпитаваме да бъдат с лошо поведение, а да обръщат внимание на себе си и как изглеждат. Риана какво възпита у моето дете? Моето дете също иска да прилича на Риана и аз не искам да я спра. Тези звезди са по дупета и са доста по-разголени от нашите изпълнителки, но те са американки... Това е двойният стандарт - Риана по дупе може, аз или който и да било - не може".

Припомняме, че Азис бе нападат от Кремена Халваджиян, която се подразни, че фолкът е превзел и Малдивите, където бе на почивка. „Имаме прецедент - чалгарите превзеха и Малдивите! Кючеци върху масите и песни на Азис. Нашият китен балкански реализъм е пренесен там", коментира тя .

По този повод Азис отвърна: