Мариус Куркински ще излее душата си в едно лично интервю пред най-близката си приятелка Мария Сапунджиева тази събота от 22,30 в „Поверително от Н.Л." по ТВ7.

Великият театрал проговаря искрено и лично за мечтите от детството си, постиженията и болежките на настоящето, като „Всеки ден" се сдоби в аванс с пасажи от прелюбопитното интервю.

„От малък знаех, че ще се занимавам с театър. Още в детските си години се влюбих в него. Като бях дете, си се представях на 30 - с жена, къща и деца, но уви - по обясними причини тези неща не се случиха", проговаря за първи път относно деликатния си личен живот Куркински.

Страстта на Мариус към изкуството на Мелпомена се зародила в началното училище, когато от школото ги завели на театър. Малчуганите гледали постановката „Шестте пингвинчета", като според режисьора именно тогава започнал истинският му живот.



Куркински не крие, че е шлифовал таланта си благодарение на няколко учители, които, макар всичките мъртви, той до ден днешен чувства живи. Това са братя Райкови, близнаците, които създадоха легендарния варненски детски театър „Щурче", Крикор Азарян и Тодор Колев.

Въпреки силната си вяра в Господ и надеждата, че доброто ще пребъде, Мариус е убеден, че народът ни живее в голяма лъжа и няма никакъв изход от ситуацията.

„При мен нещата вървят на зле с годините. Никак не съм добре. Това е истината, макар често да се шегувам със състоянието си. Не се интересувам от външния си вид, но се изплаших, когато разбрах, че детското вече ме е напуснало и усетих, че има и нещо друго - първото полово съзряване и изпитването на нагон. Изгубих чистотата си. Младите хора не подозират какво ги очаква, широко им е около врата", заключава като един истински мъдрец Куркински.