Актьорът Робърт Де Ниро е посъветвал режисьора Мартин Скорсезе да работи с Леонардо Ди Каприо, когато Лео е правил първите си стъпки в киното.

За първи път Скорсезе и Ди Каприо работиха в екип през 2002г. в лентата "Бандите на Ню Йорк". В следващите години филмовите таланти си партнираха в още четири филма, сред които е и новата хитова продукция на Скорсезе "Вълкът от Уолстрийт".

Режисьорът сподели, че Де Ниро е първият, който му е споделил за таланта на Ди Каприо, след като двамата са си партнирали във филма от 1993г. "Животът на това момче". "Робърт Де Ниро ми каза: "Между другото, работя с това младо момче. Много е добър. Казва се Леонардо Ди Каприо". Аз го погледнах и му казах: "ОК", разказва в интервю Скорсезе.



"Последния път когато работих с Де Ниро беше през 1995г. във филма "Казино", който беше осмият ни общ проект. Двамата не се виждаме толкова често и затова за него да препоръча някой на мен и то по този начин, по телефона, е много, много специално", добавя режисьорът.

Скорсезе твърди, че ролята на Лео в лентата "Защо тъгува Гилбърт Грейп" го е убедила в невероятния му талант. "Боже, изпълнението му беше толкова добро, че си помислих, че гледам документален филм. Казах си: "Кое е това момче, толкова е добър. И тогава видях името му – Леонардо Ди Каприо. Това беше момчето, за което Де Ниро говори", споделя впечатленията си Мартин, пише БГНЕС.