Безспорен лидер в номинациите в различните категории на 12-тите Годишни музикални награди на телевизия “Планета” е Галена.

Звездата на музикална компания “Пайнер” е с цели 13 номинации, две от които са заедно с дуетната й половинка – Фики за песента “Кой”.

Съвместният им проект ще се бори за наградите “Дуетна песен” и “Песен на 2013”, като във втората категория Галена участва и със самостоятелната си песен “Дай ми”.

Този интересен проект присъства и в още няколко номинации – за “Дискотечен хит”, “Видеоклип” и за “Артистично присъствие на изпълнител във видеоклип”.

Хитовото трио на Галена, Преслава и Борис Дали - “Бутилка”, също им донесе номинация за “Артистично присъствие на изпълнител във видеоклип”.

Винаги аткрактивната в своите изяви Галена ще премери сили и за “Оригинално присъствие на концертната сцена” и “Оригинално присъствие на клубната сцена”.

Съвсем очаквано звездата е включена и в категорията “Посланик на българската музика зад граница”, заради многобройните й концерти и успехи по света. Галена и баладата, подарена от феновете за рождения й ден – “Истински щастлива”, са един от претендентите за приза “Баладичен хит на годината”.

И не на последно място, но съвсем закономерно, Галена е номинирана за двете най-желани награди – “Певица” и “Музикален идол” на 2013 г.