От 1-ви март Галерията за модерно изкуство стартира изграждането на ново арт пространство с мултифункционални зали за изява на различни видове визуални и сценични изкуства. До откриването му, проектът ще се пази в пълна тайна, а по програмата на първия сезон вече се работи активно.

С тази еволюционна стъпка в развитието си, Галерията ще обогати модерния и динамичен културен живот в столицата. „Проектът е замислен като платформа за представяне на жанрово разнообразни и високостойностни творчески изяви, инициирани от различни субкултури от цялата страна'', споделя президентът на Галерията Деница Атанасова-Гергова.

До момента в София няма единен център за съвременно и модерно изкуство, обединяващ толкова много активности на едно място. Уникалните възможности и разположение на новата локация, съчетани с опита на организаторите, ще поставят една нова традиция в българското изкуство – да стимулира и представя изявите на таланти от всякакви възрасти, националности и социално положение. На едно място ще се съберат изявени творци, майстори, преподаватели, както и хора, търсещи творческия си път в областта на визуалните и сценични изкуства.

До 28-ми февруари в залите на Оборище 10 могат да бъдат видени някои от най-значимите произведения и автори, гостували в Галерията.

До официалното откриване на новия културен център, колекцията на Галерията за модерно изкуство ще гостува в различни арт локации и среди в градското пространство, а продажби на изкуство ще се осъществяват по индивидуални запитвания. Популярните образователни и културни инициативи - „Арт училище за деца“ и конкурса за българско съвременно изкуство „MOST“, ще продължат и в новия дом на Галерията.