Черната Златка категорично отрече да е изнудвала Лео Бианки да дари пари за благотворителната й кауза.

„Истината я знаем аз и Боби“, заяви тя в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Лео се оплака, че Боби, за чието прохождане плеймейтката събираше пари, го притискал да му даде обещаната сума от 3000 лв. веднага след края на „Биг Брадър“. Златка и Лео бяха финалисти в шоуто и последни напуснаха Къщата, пише ''Блиц''. Според версията на Златка, когато спечелила формата Боби й се обадил развълнуван, защото не знаел, че тя се кани да даде парите от наградата си за неговото лечение. Тогава той споделил, че преди началото на предаването се обадил на няколко участници, сред които и Лео, но те не му обърнали внимание.

По отношение на интервюто на Лео Златка заяви: „Той потвърди това, което аз казах. Всъщност аз не лъжа“. „Боби по никакъв начин никога не е звънял на Лео да му иска пари“, допълни тя.

В крайна сметка Боби отказал дарението на Лео и му препоръчал да ги даде на някое дете.



По телефона италианецът пък обясни, че по-скоро става въпрос за недоразумение. „Просто в началото не се бяхме разбрали“, каза той и обвини медиите, че преувеличават нещата. Той заяви, че ще даде парите на друго дете.

„Искам да потвърдя, че и със Златка и с Боби държим връзка. От моя страна няма нищо гадно за Златка“, каза той. Дори получил покана за благотворителния концерт за новата кауза на плеймейтката. Тя, обаче, побърза да обясни, че той не е потвърдил участие.

В столичен клуб тя организира благотворителен концерт-търг за малката Вики, която може да изгуби зрението си. Водещи ще бъдат Румънеца и Енчев, на които Златка е много благодарна.

Междувременно тя се е нагърбила и с трета кампания – за Десислав от Ботевград, който е роден в един бъбрек. Има възможност той да бъде опериран в Турция. Той ще кандидатства за отпускане на средства от фонда за лечение и, ако това не стане, ще стартира дарителска кампания.