На 5 октомври Петко Димитров и Яна Акимова трябва да се врекат един на друг пред най-близките си приятели и семействата си.

Всички гости вече са поканени на сватбата, а организацията тече. Но ей така изненадващо месец преди тържеството двамата сменят датата. Тогава е топло, нормално за началото на септември. Още са годеници и имат среща с Мис България Ивайла Бакалова, която от години се занимава с нумерология - паранаука като астрологията, чрез която се прави прогноза за бъдещето с рождената дата. И докато си приказват и пият кафе, Бакалова вади личния си лаптоп от чантата, смята нещо по едни таблици и накрая казва: "Вашето число за успешна връзка е 20", пише “24 часа”.

Така, без да се замислят много Петко Димитров и Яна Акимова отлагат сватбата с 15 дни - на 20 октомври. Решават го съвсем спонтанно и нумерологичната прогноза на Бакалова е единствената причина за това. После случайно се срещат и с други хора, които се занимават със същото. И те потвърждават - числото на връзката им е 20.



Между другото около 20-ия епизод на танцовото шоу "Дансинг старс 3" през май двамата вече са много близки. По онова време тръгва и слухът, че имат връзка. Първи клюката пускат продуцентите. Но двамата официално потвърждават, че са влюбени, чак след края на риалити предаването.

"Годината, в която се запознахме - 2013-а, има числата 20 и 13. А датата, от която сме заедно, е 13-и. Но ако кажа кой месец, ще издам много неща", казва Димитров, чието име, преди да се ожени за красивата балерина, все бе в класациите на най-желаните и богати ергени у нас, пише ''Блиц''.