Стефан Вълдобрев готви приятна изненада за феновете си – предстоящият му нов диск LIVE, всъщност ще бъде двоен албум в дизайнерска хартиена опаковка, който освен концертни изпълнения на хитовете му заедно с групата Обичайните Заподозрени, ще включва диск LIVE+ с подбрани инструментални проиведения за кино и театър.

Това е десетият албум на Вълдобрев, който е един вид best of селекция, но всички песни са в лайв версии, а записите са направени по време на турнето му с бандата в състав Иван Лечев (китари), Стоян Янкулов (ударни), Веселин Веселинов - Еко (бас) и Мирослав Иванов (китари).

Описът на диска включва класиките “Рай”, „Към”, „Едно”, както и любими песни на феновете в съвсем нови версии като „Нов”, „Тя” и „Силикон”, а също и два фийчъринга – „Аз ли съм или не съм” с участието на Арабел Караян и „Бряг с цвят най-зелен” с Рут Колева. В LIVE+ диска е включена музика към постановките „Януари“, „Финале гранде“, „Почивен ден“, „Метеор“, „Буре барут“ и филмът „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, а записът е направен по време на концерта на Стефан Вълдобрев в Народен Театър „Иван Вазов“ като той свири на акустична китара, а гост музикантите включват Михаил Йосифов (тромпет), Велислав Стоянов (тромбон), Атанас Хаджиев (саксофон и кларинет), Николай Данев (ударни), Милен Кукошаров (пиано) и Ирина Стоянова (цигулка).

Особен интерес за феновете ще представлява „Backgammon Dice” – оригиналната английска версия на парчетото „Бряг с цвят най-зелен”,  изпълнена само от Стефан.

Промоцията на “Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени: LIVE” ще бъде на 30 ноември с концерт в Sofia Live Club като двойната версия на диска е в лимитиран тираж, но пък на следващия ден, албумът ще се появи за продажба в най-големия онлайн музикален магазин в света iTunes.