Мария Илиева плете гривни талисмани. Това е едно от хобитата, за които изпълнителката рядко споменава.

Талисманите, създадени от ръцете на певицата, са заредени с позитивна енергия. При съчетаване на конците за плетката Илиева слага и миниатюрни котви, сърца и кръстчета. Всяко от тях символизира любовта, плодородието, домашния уют или пълна с деца къща.

Гривните талисмани Илиева е подарила на любимия си мъж, на своя най-близък приятел Любо Киров, както и на повечето от участниците в риалити формата X Factor, в който е съдия. Амулет от Мария е получил и Орлин Павлов.

Илиева научила как да плете талисмани от Мариела Ненчова, която е собственик на една от най-големите фирми за бижута у нас. Част от предлаганите там артикули са и специални гривни за късмет, информира hello.bg. Илиева почерпила доста идеи от тези експонати, преди да покаже на Мариела своя вариант за амулет.

„Когато намериш правилните конци за плетките и осъзнаеш, че ти не просто прехвърляш един върху друг различните цветове конци, а кодираш какво да се случи в живота на един или друг човек, тогава приемаш това занимание напълно сериозно”, разказа изпълнителката на „Играя стилно”. Тя си е обещала, че ако й се отвори пролука между участия и тв изяви, ще седне и ще направи поне още 20 гривни, в които ще въплъти цялата своя любов.