search icon
search icon

Оперен Майсторски клас и концерт Барок с контралт Марияна Миянович

Г-жа Миянович ще учи български и испански певци на тънкостите на бароковата техника. Майсторският клас ще продължи три дни - 23-ти, 24-ти и 25-ти октомври и ще завърши с концерт в събота

Фондация Опероса заедно с Къща "Борис Христов" София организират Оперен Майсторски клас Барок с контралт Марияна Миянович.

Г-жа Миянович ще учи български и испански певци на тънкостите на бароковата техника. Майсторският клас ще продължи три дни - 23-ти, 24-ти и 25-ти октомври и ще завърши с концерт в събота.

Почитателите на бароковата музика са добре дошли на концерта, който ще започне в 18:00 часа.

Повече за Марияна Миянович:

Марияна Миянович е родена във Валево, Сърбия. След обучение по пиано в Белградската консерватория продължава образованието си в Консерваторията в Амстердам при холандския мецосопран Cora Canne Meijer. През 1997 г. печели множество международни конкурси. Прави дебюта си в Парижата опера през 2001 г., а в САЩ става известна през  2002-ра. В последствие получава покани да участва в редица фестивали в Австрия, Швейцария и други. Звездната си международна кариера певицата дължи на бароковата опера, в която показва невероятно техническо съвършенство.

Дата и час на концерта:  26-ти октомври от 18:00 часа
Място на събитието: Къща "Борис Христов", София
Вход: свободен за слушатели

Още от hotnews

Коментари