78-годишната Магда, сестра на Лили Иванова, е в тежко състояние в „Пирогов".

Това е причината изпълнителката на „Ветрове" да посещава редовно центъра за спешна помощ през задния му вход. Веднага тръгна мълвата, че вероятно Лили е повалена от тежка сезонна настинка. Истината обаче се оказала друга, пише „Всеки ден".

От 3 години здравословното състояние на кака й Магда било разклатено, а напоследък съвсем се влошило. Заради проблеми с кръвното сестрата на Лили по спешност била приета в „Пирогов", а естрадната певица ходела 2 - 3 пъти седмично на свиждане.

Дегизирала се със слънчеви очила, за да не бъде разпозната, и й носела фрешове и портокали. Макар че през годините двете не били толкова близки, след смъртта на майка им Мария през 2005 г. двете сестри затоплили отношенията си.

Въпреки че от години Лили укрива по-голямата си сестра от медиите, кубратската прима не е зарязала семейните връзки. Малката панелна гарсониера на Магда в столичния квартал „Банишора" според запознати й е подарена от Лили. Нещо повече - съседи на Магда твърдят, че звездата честичко посещавала роднината си в не особено престижното й жилище, а напоследък се превърнала в истинска болногледачка.

Заради кака си претенциозната Лили зарязала навика си да се излежава до 1 часа следобед и още в ранни зори хуквала към „Банишора", за да провери дали Магда си пие редовно лекарствата.

Сестрата на Вечната Амбър е с 3 години по-голяма от нея. Магда ужасно прилича на родственицата си, а и била с особен характер като нея. Първия си съпруг напуснала заради жител на Девин, заради когото се преместила в миньорския градец. Там работела като инспектор от ХЕИ и имала славата на чепата и неподкупна. След време се развела с втория си съпруг и повторно сключила брак с първия. После обаче останала вдовица и прибрала майка си при себе си. Именно при Магда прекарала последните години от живота си майката на сестрите. Лили осигурявала финансите, а сестра й - грижите за старицата.