Шиниъд О`Конър реши да предупреди Майли Сайръс за подводните камъни на музикалния бизнес, написвайки й отворено писмо.

Ирландската певица сподели с американската девойка, че на индустрията „въобще не й пука за теб" и „ще те накара да проституираш само и само за да им изкараш повече пари".

"Аз съм наистина много загрижена за теб, че хората около теб те карат да вярваш и те окуражават, че всичко, което правиш е много „яко" - все едно е супер да си чисто гол и да лижеш парни чукове във видеоклиповете си", споделя терзанията си Шиниъд. "Уволни вежливо всичките копелета, които ти дават тоя акъл - на тях не им пука за теб."

Коментарите на Шиниъд са продиктувани от изказването на Майли пред списанието Rolling Stone, че клипът към Wrecking Ball е измислено така, че да е близко до видеото на О`Конър към Nothing Compares 2U.

"Музикалната индустрия не дава пет пари за теб, нито за когото и да било от нас, музикантите. Ще те накарат да проституираш заради тях и ще го замаскират умно, че това е нещото, което ТИ искаш. Най-накрая ще свършиш в някоя рехабилитационна клиника, докато те събират слънчев тен на някоя яхта н Антигуа, която са купили от тов, че продават твоето тяло."

Писмото на 46-годишната ирландка завършва с препоръката към Майли да не се отказва от имиджа на Хана Монтана - „няма нужда да се събличаш гола, песните са ти достатъчно добри."