Азис заяви в телевизионно интервю, че няма намерение да сменя нито поведението си на музикалната сцена, нито целия си лайфстайл, за да угоди на някои от критично настроените спрямо него хора.

"Като се захващах с тази работа, въобще не съм мислил, че един ден ще бъда за пример. Не съм го приемал така, че трябва да бъда за пример. Никога не съм взимал пример от популярните хора, които харесвам. Мисля че и моята дъщеря няма да вземе пример от никого. Не знам защо човек, занимаващ се с музика трябва да бъде за пример на обществото. Той е просто музикант. Ексцентричността е простена на музиканта" - на мнение е най-скандалният фолк изпълнител, пише signal.bg.

В интервю за предаването Дикoff той бе категоричен, че ще възпита дъщеря си подобаващо, въпреки скандалния си образ в публичното пространство.

"Аз ще възпитам ценностна система у дъщеря ми съвсем различна от тази, която виждам по телевизията. Защо трябва да има нещо общо възпитанието на моето дете с начина, по който изглеждам по време на работа? Това е абсурдно, няма логика!" - заявява той пред водещия Сашо Диков.

В последната година-две Азис коренно промени визията си, захвърли женските дрехи, перуки и аксесоари и е с типично мъжкарско излъчване. За това кой е факторът, повлиял му за тази промяна, певецът споделя:

"Знам ли, взех да се харесвам без грим. Но това е временно при мен, нищо не е сигурно и нищо не се знае докога ще бъде и докога ще издържи. Просто така се харесвам".

Запитан кое е най-ценното нещо в неговия живот актуалният фолк певец признава:

"Най-ценното е детето, колкото и банално да прозвучи. След това идва всичко. То е извън всякакви класации - детето! То е беше направено с много любов. Как съм я направил няма да кажа, много е лично, прекалено е лично, защото тук не сме само аз и майката, а има и дете. Хората се вълнуват най-вече от това дали аз съм спал с жена. И това нещо ще промени осанката ми на гей?! -Не! Аз ако ще и с 300 хиляди жени да съм спал, пак ще си бъда това, което съм. Въобще по никакъв начин един полов акт не може да бъде фактор в живота ти".