Както вече беше обявено, Manu Chao La Ventura ще посети отново София на 16 септември 2013.

Дългоочакваното завръщане на френския музикант с испански корени ще бъде подкрепено и от български изпълнители. Преди Manu Chao, на сцената на зала Фестивална ще се качи Миленита, заедно с лайв групата си Funky Miracle.

Изпълнителката на абсолютния хит „Черни котараци“ и станалите вече любими на многобройните й фенове песни като „Да ти го начули“, „Пия за Мария“, „Вевеве сеир беге“, беше избрана лично от Manu Chao за ролята на откриващ артист. Лайв записи от последните няколко супер успешни концерта на Миленита & Funky Miracle на фестивали в България привлякоха вниманието на французина с изключителната си енергия и парти настроение.

В последните години Миленита се изявява и като актриса, като вече има зад гърба си главна роля във филма “Лора от сутрин до вечер” и участие в хитовия сериaл “Под прикритие”.

От пролетта на тази година Миленита концертира все  по-активно из клубовете в страната с новата си лайв група Funky Miracle. Седемте момчета от бандата обогатяват парчетата й с изключителната енергия на брас секцията и динамичния ритъм на фънк, реге и ска звучене, което неминуемо превръща всяко тяхна поява на живо в арена за безспирни танц. Сполучливата комбинация от харизматичното присъствие на Миленита и безспорния талант на музикалното чудо Funky Miracle печели все повече фенове на формацията.

Специално за концерта на Manu Chao Миленита ще подготви няколко песни на испански, които със сигурност ще се отдадат перфектно на родената в Куба певица.

Билетите за концерта на Manu Chao са в продажба в мрежата на Ticketstream в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Office 1 Superstore, M-Tel, Orange, Техномаркет, На Тъмно, клуб Строежа, бар Петък, както и онлайн на www.ticketstream.bg.

Броят билети, които са пуснати в продажба, е ограничен до 3000. Цената им на предварителна продажба, както и на място в деня на събитието е 50 лв.

На 16 септември отново ще станем свидетели на неповторимия спектакъл и енергия, които Manu Chao споделя с публиката, уникална смес от Ska, Reggae, Punk, латинска музика, салса или неподправени рок химни. На концертите му група и публика са едно цяло. В продължение на над два часа не съществуват граници, различия или грижи, а само музика, единство, страхотно настроение и един голям празник.

Очаквайте скоро допълнителна информация за подгряващите групи преди появата на Manu Chao на сцената на зала Фестивална.

В La Ventura Manu Chao е придружаван отново от китариста Madjid, Philippe Teboul на барабаните и басиста Gambeat, дългогодишни приятели от групите Radio Bemba и Mano Negra. В сетлистовете на четворката присъстват както легендарни парчета на гореспоменатите групи, така и нови, никога незаписвани и неиздавани песни. Сред най-големите хитове на Manu Chao са песни като “Clandestino”, “Bongo Bong”, “Me Gustas Tu”, "Je ne t'aime plus", “Me Llaman Calle” и други.

Manu Chao е сред най-влиятелните съвременни музиканти, обичан от хиляди фенове на пет континента заради социалната си ангажираност, креативността си и таланта да създава уникална музика.

През последните няколко години стотици хиляди фенове по целия свят се радват на музиката му благодарение на енергичните лайфове на Manu Chao La Ventura.