И това събуди подозрения, че се мести в Нова телевизия. „Не мога да говоря по темата“, обясни пред „Уикенд“ Михалчев, но не скри:“Много хора дори ще се радват, че ме няма в „Мастършеф“. На продуцентите съобщих официално преди около месец, че напускам. С тях се работи само в писмена форма“. Той е категоричен, че напускането на виктор Ангелов, когото обяви за близък приятел, е дръпнало "Мастършеф" надолу.

Готвачът е убеден, че за него Би Ти Ви е била по-скоро мащеха. “Финансово ми се издължиха, но не и по отношения на това, което ми представяха преди седем години-че Би Ти Ви ще ми е майка. Всъщност за някои си беше майка, но за мен бе по-скоро мащеха. Тоест едни са звезди, други-тлеещи такива“. Готвачът отрича да е обиден, че Силвена Роу получи собствено шоу, но напомня че и Андре Токев си е имал свой формат-„Ловци на храна“. Той обяснява още, че на няколко пъти се е опитвал да спира шеф Токев, но безуспешно.

„Откакто сме отворили ресторанта от 13 години си имам личен шофьор на трудов договор. След работа пия едно уиски и си ме карат вкъщи. Няколко пъти съм се опитвал да спирам шеф Токев, но безуспешно. Казвах му, че око иска всички дяволи да му избягат от главата, трябва да отиде да покара на професионална писта за мотори. Не ме послуша и видя какво направи“.