search icon
search icon

Прахът на Денди разпръснат край Врана

Не е намерен конкретен нападател на починалия

Малцина почитатели на писателя и по неволя светски хроникьор дойдоха да си вземат последно сбогом с Любомир Милчев – Денди в столичната църква „Света Параскева” на 5 април. Почти два месеца след жестокия инцидент, който прати в безсъзнание популярния интелектуалец и бохем, той почина в софийската Окръжна болница, без да има шанс да разкаже какво се случило във фаталната февруарска вечер – дали е бил бит или е станал жертва на случаен инцидент.

Далеч преди да се стигне до трагедията, Денди е пожелал да бъде кремиран, а прахта му - разпръсната край двореца Врана. Това било едно от любимите му места за разходка в София. Приятелите му тогава не взели под внимание думите му, защото имал навика след няколко питиета да говори на килограм и да казва неща, които не винаги мисли. Пък и бил в отлично здраве, с една дума – нищо не предвещавало кончината му. Като истински бохем, непрекъснато се веселял в щура компания, ръсейки шеги и закачки.

Съболезнования край затворения ковчег получаваше неговият съквартирант и приятел Кристофър Ким. Момчето трепереше от мъка и едва удържаше сълзите си. Подпираше се на гравиран бастун, за да не се срути от мъка на земята. Майката на Крис пристигна специално за опелото, за да подкрепи рожбата си, която бе разбита от скръб. Тя беше като орлица над разстроения Ким и не позволи на журналистите да припарят до него с мотива, че въпросите им ще го разстроят още повече.

Именно Кристофър намира Денди в безпомощно състояние в квартирата, която заедно обитават. Той се свързва с полицията и вика линейка. Първоначално именно нежния младеж е заподозрян, че е пребил Денди и е разпитван от ченгетата часове наред. Детекторът на лъжата обаче установява, че уличния цигулар няма нищо общо с привеждането на бохема в състояние на кома. Сестрата и племенницата на Денди също присъстваха. Те изразиха желание да положат урната в Перник, където живеят, за да могат да посещават гроба му по време на различните християнски празници. Какво точно ще стане след кремацията, не е ясно. Роднините на Денди са в силно обтегнати отношения с цигуларя Ким, но поне на опелото запазиха дипломатични отношения.

Племенницата Ани изрази съмнения пред медиите, че вещи на вуйчо й се изнасят в куфари от квартирата и „отиват” на незнайно място. Тя се бе притеснила, че нямат достъп до квартирата и вероятно Кристофър Ким ще се възползва от възможността да задържи за себе си скъпи вещи, бижута и костюми, принадлежащи на Денди. Двете жени негодуваха, че младият мъж е задължал при себе си кучето Хининус, докато те са се опитвали да го издирват чрез разни зоо групи из цяла София. Близките на светския лъв очакват скоро да излязат пълните резултати от аутопсията и по този начин да се разбере каква е истинската причина за смъртта му. Както „Уикенд” писа, подозренията на полицаите са, че той е бил пребит от хулигани в центъра на София.

Прегледаните стотици камери обаче не са идентифицирали конкретен нападател. Вече в жилището си, Денди пада по витите вътрешни стълби и многократно удра главата си по стъпалата. Това е причината в болницата първоначално да смятат, че той е бил удрян многократно, основно по главата.
.


 

Още от hotnews

Коментари