Владо Карамазов се подигра фино с Камен Донев, след като колегата му се отказа от номинацията си за наградата „Икар“. Донев бе номиран за „водеща мъжка роля“ за театралните награди в спектакъла „Сирано дьо Бержерак“, а негови съперници бяха Владимир Карамазов за „Опашката“ и Александър Митрев за „Бартълби“. Церемонията с връчването на наградите бе вчера вечер в Народния театър, а приза отиде при Карамазов, който обаче не беше в залата, нито бе изпратил колега или приятел да го получи.

Днес обаче той благодари от страницата си в социалните мрежи не само на Съюза на артистите, който връчват наградите, но и на Камен Донев за решението му, като по този начин го взе на подбив. „Благодаря на съюза на Българските артисти за номинацията за главна мъжка роля в представлението "Опашката" и на Камен Донев, че любезно ми преотстъпи наградата. Благодаря!“, написа водещият на „Сървайвър“. Той получи десетки поздравления, като част от феновете му директно критикуваха Донев за твърде надменното му поведение. 

Според слуховете, Камен Донев разбрал, че наградата ще спечели Карамазов и е решил да се направи на интересен и затова да публикува ироничното си писмо във фейсбук и така да обясни отсъствието си от церемонията в Народния театър. През последните години Донев успя да се изпокара с маса колеги и зрители, които обвини, че не харесали дебюта му в киното „Уют“, макар че филмът не ставаше за нищо. Самата пиеса Сирано пада многократно от афиша на театъра на армията, като последното несъстояло се представление бе само преди два дни-в петък. При отказа да получи Икар, Донев посочи липсата на „психофизически сили“. Ето и неговото излияние без редакторска намеса.

Скъпи, сънародници…Многоуважаеми колеги…Почитаеми членове на комисията…Честит международен ден на театъра! Тъй като съм дълбоко развълнуван от предстоящите награди на Съюза на артистите в България “ИКАР 2022”, където съм номиниран в категорията “Водеща мъжка роля” за ролята Сирано дьо Бержерак в едноименната постановка на Театъра на Българската Армия, съобщавам, че нямам психофизическата сила да се явя на раздаването на наградите тази вечер.

Затова, ако съм награден, както и очаквам, реших да преотстъпя наградата на останалите двама номинирани и си запазвам правото да бъда номиниран отново. Ваш, Камен Донев (Комерсиален актьор)