Блясък, скандали и невероятни тоалети - това видяхме по време на 94-ата церемония на наградите "Оскар". Най-големият победител тази година бе филмът “Кода”, който получи общо 3 номинации и спечели във всяка една от тях, включително в категорията за най-добър филм. Наградата най-добра главна роля отиде при Уил Смит за участието му в “Методът Уилямс’. “Искам да благодаря на цялото семейство Уилямс, че повериха историята си на мен”, каза актьорът, обръщайки се към сестрите Уилямс, които присъстваха на церемонията. филмът разказва за житейската история на големите спортистки.

Актрисата Джесика Частейн получи своя първи “Оскар” за ролята си във филма “Очите на Тами Фей”. Ариана ДеБоуз взе “Оскар” за най-добра поддържаща женска роля за образа си на Анита в адаптацията на Стивън Спилбърг по хитовия мюзикъл „Уестсайдска история“. "Оскар" за най-добра поддържаща мъжка роля взе Трой Коцур. Той стана втория глух актьор, печелил отличието. Джейн Кампиън спечели своя втори “Оскар” в категорията “Най-добър режисьор” за работата си по филма "Силата на кучето". Крис Рок излезе на сцената като водещ, за да разкрие носителя на наградата за най-добър документален филм.

В началото на изявлението си, Рок направи няколко шеги, включително една за новата прическа на Джада Пинкет Смит, съпругата на Уил Смит. Той пък изскочи от мястото си, качи се на сцената и зашлеви Крис Рок, преди да си седне отново. Въпреки че телевизията заглуши звука, можеше да се чуе как Смит крещи „Дръж името на жена ми далеч от проклетата си уста“, докато Рок се опитваше да продължи монолога си. „О, уау“, каза Рок веднага след шамара. „Уил Смит току-що ме разби с шамар. Уау, пич", добави Рок.

снимки:Getty Images