Асен Блатечки навърши 51 години на 22 март. „Пожелавам си всички безумия скоро да приключат и да заживеем отново спокойни и щастливи”, коментира актьорът навръх личния си празник. Малко преди това той летя до Амстердам, за да представи новата си комедийна пиеса „Хайде да убем Матилда”, но за рождения си ден успя да кацне в България и да отбележи щастливия повод със сина си Борил.

Макар че вече прехвърли 50-те, Асен продължава да заглежда доста по-младите от него жени. Той се раздели с дългогодишната си любов – манекенката Диляна Попова, и сега е отдал на забавления с други хубавици, издават запознати.

На премиерата на филма „Южен вятър 2: Ускорение” Блатечки се появи с чаровна блондинка под ръка и предизвика много любопитни погледи. По всичко личеше, че двамата са повече от приятели. Сексимоволът на българското кино интимно поставяше ръката си върху кръста на красавицата и не се притесняваше да позира за снимки. Кратка справка в социалната мрежа показва, че тя се казва Магдалена Иванова и има разнородни интереси – представя се като актриса, балерина и влогър.

Асен не разкрива дали Маги му е гадже и дали изобщо има сериозна приятелка в момента, но безспорно се е ориентирал към доста по-младите от него дами. Макар че е на средна възраст, той няма намерение да се отказва от имиджа си на плейбой - още повече сега, когато е отслабнал и е върнал добрата си форма. Освен че се е стопил, актьорът е започнал и изцяло здравословен начин на живот. Дори е зарязал тютюношушенето, към което бе пристрастен години наред, и е преминал на електронни цигари. Голямата му цел е да зареже и тях. Дали обаче тези промени в живота му не се дължат на новата му любов...

Бившият на Диляна Попова казва, че е надебял умишлено за ролята си във филма „Останалото е пепел”, който мина незабелязано по родните кина миналата есен. За да влезе в кожата на Атанас Буров, той натрупал около 15 килограма. Така придобил внушителния вид на авторитетния българския финансист и политик от 40-те години на миналия век. „Престанах да тренирам и въобще не внимавах с храната. После обаче се амбицирах и свалих всичко”, доволен е актьорът. Той си наваксал изпуснатото, като тренирал всеки ден и спазвал диета.

Новата фигура на Асен прави впечатление и на почитателките му. Той се старае да поддържа приличен външен вид не само заради професията си, но и заради гаджета, които върти. Неотдавна „Уикенд” публикува пикантни чатове на Блатечки с младо момиче, почти връстница на щерка му Катерина. Той винаги е бил ценител на женските прелести, но похотливостта му изигра лоша шега и доведе до продената му раздяла с Диляна Попова. Асен дори не намери за нужно да се оправдава. Говори се, че той в момента няма постоянна партньорка, но непрекъсато се забърква в афери с по-млади момичета.

Блатечки има 7-годишен син от манекенката, ала детето не успя да ги задържи заедно. Връзката на актьора и синеоката красавица започна като извънбрачна авантюра, защото по това време той все още бе женен за бившата си съпруга Катерина Горанова. След много перипетии Асен заживя с Диляна, ала безоблачният период не продължи дълго. Когато научила за изневерите му, Попова поискала да се разделят.