Мария Илиева – изпълнителят с над 20 №1 хит сингъла и над 30 награди и отличия за музика и стил, отново става част от музикално шоу №1 в света.

Поп кралицата, която вече 12 години блести на родната сцена, категорично е доказала, че музикалният й талант и стил са от истинска световна величина. Името й се нарежда сред малкото звезди, изявили се на прочутата парижка зала „Олимпия”. Нейната харизма и глас изпълниха и една от най-големите концертни зали в света – „Арена Атлантико” в Лисабон. Мария Илиева е единственият гост-изпълнител в международното турне на португалската мега звезда Тони Карейра, с когото записаха съвместна песен „O Primeiro Grande Amor” (Първата голяма любов) под съпровода на Лондонския симфоничен оркестър. Талантът й заслужено я отвежда и на една сцена с имена като Джордж Майкъл, Дани Миноуг, Симпъл Майндс, Симпли Ред, Дзукеро, Скорпиънс и други световно утвърдени изпълнители, пише novanews.bg

Последният й хит „Играя стилно” за пореден път доказа, че музикалната й кариера продължава да оставя своя дълбок и изключително стилен отпечатък върху българската поп музика.

Ето защо тя отново става част от музикално шоу №1 в света. Защото за да откриеш новия X Factor на България, самият ти трябва да го притежаваш. А Мария отдавна не оставя никакво съмнение за това.

-Да бъдеш съдия в X Factor за втори път – повече привилегия или още по-голяма отговорност е това за теб?

-Усещането да си част от най-мащабния музикален риалити формат в света е несравнимо, а отговорността – огромна. Всяко решение променя съдби и в немалка степен определя бъдещето на българската музикална индустрия. За мен е чест да бъда съдия и във втория сезон и нямам търпение да открием новия X Factor на България.

-Какво искаш да видиш във втория сезон на X Factor?

-Талантливи и ярки личности, които ясно са осъзнали, че музиката дава смисъл на живота им и са готови да го докажат.

-Според теб как първият сезон на X Factor промени родния музикален пазар и промени ли го изобщо?

-Горда съм, че именно участниците в първия сезон на X Factor дадоха началото на своеобразна революция в българската музика. Факт е, че това е първият формат в България, чиито финалисти стартираха успешни музикални кариери и две години по-късно те все още са №1 във всички класации. Безкрайно щастлива съм да бъда свидетел на техните успехи и съм сигурна, че тази година X Factor манията ще ни завладее отново и ще бъдем свидетели на появата на още нови музикални звезди.

-Момчета, момичета, дуети или 25 + – на коя категория искаш да бъдеш ментор този път?

-Опитът по света показва, че победителят може да бъде от всяка една категория. Затова не бързам да изразявам предпочитания, засега си пожелавам силни и открояващи се състезатели.

-За теб кой артист (български или световен) е най-яркият пример за това какво представлява X Factor?

-Ако погледнем истински големите и успели музикални артисти – и български, и световни, отговорът веднага става ясен. Всеки един от тях има синергията от качества, които превръщат един добър изпълнител в звезда. Точно това търсим и ние. Наричаме го фактора “X”.

-Кое е най-важното, на което вие успелите изпълнители, можете да научите младите таланти, които тепърва прохождат?

-На постоянство, дисциплина, вяра в мечтите и здрав труд. Тези качества са ценни и задължителни не само в рамките на шоуто, но и за бъдещата им музикална кариера.

-12 години на музикалната сцена, десетки №1 хитове и също толкова признания – кои са следващите върхове, към които се стреми Мария Илиева?

-Само най-високите!