Стилиян Петров е избухнал в рев след новината, че повече няма да играе футбол. Бившият капитан на националния ни отбор даде обширно интервю пред английските медии, в което разкрива как се е чувствал в последната година.

Бившият халф на ЦСКА, Селтик и Астън Вила сложи официално край на кариерата си в края на този сезон, след като повече от година се бори с левкемията.

Стенли призна, че много се е разстроил, след като е разбрал, че повече няма да излезе на игрището в официален мач. "Просто рухнах в сълзи. Ако трябва да бъда честен, да чуя това бе еднакво тежко, ако не и по-тежко, от момента, когато ми казаха, че имам левкемия", заяви Петров, пише ''България Днес''.

"Преди да започна лечението си, не знаех колко ще ми трябва да се възстановя. Надявах се, че ще са няколко месеца и после ще се върна в игра. На всеки няколко месеца имах много тежки химиотерапии и продължавах да казвам на съпругата ми Паулина, че ще се върна в игра някой ден, но тя никога не ми отговаряше, не ме подкрепяше в това. Знаеше други неща, но не искаше да ми казва новините, които не желаех да чуя", продължи бившият капитан на България.

"Същото бе и с лекаря ми професор Дейвид Линч, когато му споменах същото нещо. След пет месеца наистина се сблъсках с него и поисках отговор. Той ми каза, че трябва да се примиря с отказването си от футбола. Бил съм в играта цял живот и след всички неща, които съм постигнал, беше трудно да го приема. Все още ми е трудно, не мога да лъжа", каза още Стенли.

Подкрепата на Паулина и двете им деца Кристиян и Стилиян помагат на Петров и сега той започва нова глава от живота си като треньор на резервите на Вила. "Това е страхотно предизвикателство, да се опиташ да направиш младите професионалисти готови играчи за първия тим. Също така е привилегия все още да съм в този велик футболен клуб и благодаря на мениджъра Пол Ламбърт, че ми даде тази фантастична възможност", каза Стилиян.