Кралят на британския поп Елтън Джон отмени остатъка от европейското си турне заради апендицит, съобщи говорителят му.

66-годишният музикант трябваше да свири на Британския летен фестивал в петък вечер, но лекарите го посъветвали да отмени всички концерти от настоящото си турне, което включваше дати във Франция, Германия, Италия и Испания.

"В момента Елтън преминава през интензивен курс с антибиотици и се очаква да се подложи на операция във Великобритания в идните седмици, след като лекарите се уверят, че са намалили достатъчно токсините във възпалената част на апендицита", се казва в комюнике, публикувано на сайта на Джон.

Говорител на певеца заяви, че той е "невероятно разочарован", че отменя турнето и се надява датите да бъдат пренасрочени за след началото на септември. Това е поредният здравословен проблем за Елтън Джон, който миналата година беше повален от дихателно възпаление, а след това и от хранително натравяне, докато беше на турне в САЩ.

През 1999 г. му беше поставен пейсмейкър, след като лекарите установиха, че има неравномерна сърдечна дейност. Елтън Джон е продал над 250 милиона копия от албумите си в цял свят. Двамата с партньора му Дейвид Фърниш станаха родители за втори път през януари чрез сурогатна майка в САЩ. Двамата са заедно от близо 20 години и сключиха граждански брак през 2005 г., пише БГНЕС.