След като стана ясно, че Рут е бременна, я след това е взела пари, за да изтъргува нероденото си дете, зрителите избухнаха не само в ругатни и възмущение км 23 годишната певица, но и я заподозряха, че е Къртицата.

Не само всички знаци, давани на играчите, сочат към нея, но и режисираното й поведение предполага, че тя играе някаква роля, а не реагира първосигнално и хаотично като останалите.

Примерите, които зрителите посочват, са много. Досега две дами се напиха в предаването – Жени и Рут. Жени реагира нормално за човек в такова състояние. Афектира се и нарече Марина и Велислава селски пръчки.

След което люхна още една чашка и легна да спи. Рут реагира съвсем различно, пишат от Skandalno.net

Прекалено трезво взе да моли камерите за още една бутилка, а когато  оператор й показа среден пръст, който пък никой не видя, тя хукна да буди другите, за да се оплаче, хвърли си демонстративно микрофона в басейна и през цялото време си личеше, че не е пияна, а играе роля.

Вкарвайки я в центъра на събитията, продуцентите направиха услуга на Рут да стане непоклатима. Защото самоте зрители й простиха пиянството.

Вторият довод е изкуствената раздяла с Калоян, наглото му държание пред камерите и нейното прекалено демонстрирано отчаяние.

Дори раздялата им не звучеше нормално – била флиртувала с Любо и Калоян я накарал да излезе. Моля? Тия двамата, които доказаха не веднъж колко обичат парите, първо ще грабнат хонорара, а после ще се бият и карат пред камерите. Така е логично.

Случи се обаче обратното. И сега, три седмици преди финала хоп – изненада. Рут е бременна! Това вече я заковава вътре до финала. Продуцентите ще се постараят тя да не попада във вота на зрителите и ще го манипулират.

Играчите пък, наивни и изпълнени със съчувствие, никога няма да й забият копие. Кой би изгонил бременна жена? Дори и да го направят, да му мисли този, който застане срещу нея на теста. Той просто ще си отиде.  

Психологическият профил на Къртицата е човек с двойнствена природа, изобретателен, активен, винаги в центъра на вниманието, отклоняващ по този начин подозренията.

Излизайки от предаването Жени Калканджиева подхвърли един жокер на играчите. Подсказа им, че Къртицата е жена. 

И понеже  е несериозно да се мисли, че това е барманката Марина или инфантилната Велислава, остава само една жена. Която в момента играе успешно ролята на бременна.