Фолк легендата Луна, която преди време си позволи да критикува Преслава и Андреа, споделя, че положението в жанра е трагично и дори катастрофално.

"С голяма част от колегите си говорим непрекъснато за това и при частен разговор сме единодушни в тази оценка, но после почти никой от тях не го изразява искрено в публичното пространство. Разбирам ги - не искат да си създават проблеми, страхуват се, пазят се, пазят си хляба. Склонни са на лицемерие заради оцеляването. Обратното би им коствало пропадане на кариерата, защото в този жанр всичко е в ръцете на яки монополисти", казва Луна.

Конкретно по имена, както и за двете певици на "Пайнер" не искала да говори и нямало да им прави характеристика. Единственото, което казва обаче е, че не понася фалшивото пеене и това, че повечето певици в този жанр са лоши "копи пейст" на чужди изпълнители.

"Говорим за крайно лоша имитация на фона на едно високо личностно самочувствие - в повечето случаи, без покритие! Докато монополите съществуват, истинските таланти ще са в изолация. Шуробаджанащината, протежетата и любовниците на богатите от сивата икономика съсипват всичко!", допълва тя пред "ШОУ", цитира blife.bg.