Сръбската фолкзвезда Драгана Миркович има български зет.

Това разкри пред “Телеграф” самата тя при гостуването си в София вчера. Певицата се похвали, че мъжът на сестра й Душица е сред най-добрите хирурзи в болницата в Белград.

Той се нарича Крум и е роден в България, но от години живее в сръбската столица.

“Много обичам да ми говори на български, благодарение на него съм научила доста езика, почти всичко разбирам като ми говорят, но все още се притеснявам да говоря. Даже вече като идвам в България пиша автографите на български,” споделя изпълнителката на култовия хит “Плачи, зембьо”.

Драгана се ожали, че от доста време не могат да нагласят работните графици със зет си, така че да са свободни по едно и също време и да отидат заедно на почивка. А е чувала, че е много хубаво на родното Черноморие.

“Къща на море нямаме, така че може и в България да си купим,” казва сръбкинята.

И за концерта си на 8 юни в зала 1 на НДК няма да успее да доведе у нас децата си Марко и Мануела, тъй като точно тогава завършвали училище. На пресконференцията си Миркович разкри, че на предстоящия рецитал ще представи юбилейния си албум “20”.

“Той се нарича така, тъй като ми е 20-ти поред, а не че правя 20 години на сцената. Затова исках да включа в него 20 песни, което вече почти не се прави и в световен мащаб. Тъй като имах4 парчета от последните няколко години, които не са издавани, записах още 16 нови композиции и взе, че се получи,” разказва Драгана. За корицата на диска е използвала главната улица на Виена, където от години живее.

“Снимката не е монтаж, а истинска. Гледах светофарите като светнат червено и тичах в средата на улицата, за да ме снимат, но много се пазех и да не ме блъсне някоя кола. Идеята на тази фотография беше да покажем как едно жена се променя на фона на урбанизацията,” каза още певицата.

Някои от новите си песни тя ще изпълни заедно с най-големите си хитове на живо в НДК.