Щерката на Камелия Тодорова атакува шоубизнеса с убийство.

Идната седмица младата певица Рейчъл Роу, известна също като авторка на хитове за Мария Илиева, Рут Колева и Сантра, влиза в съда по обвинение, че е отнела живота на любовника си.

Посегнала му, след като разбрала, че обещанието му да я вкара в музикалния бизнес е обикновена лъжа. Първото заседание е насрочено за 26 април.

За късмет на Рейчъл, майка й и всичките им почитатели, този сценарий се развива само на сцената.

Срещата със съда всъщност е премиерата на култовия мюзикъл „Чикаго”, подготвян от месеци в Националния музикален и балетен център.

Режисьор на първата реализация на творбата по либрето на Боб Фос и Фред Еб и музика на Джон Кендър в България е театралът Бойко Илиев. Той избра Рейчъл след тежък кастинг и й повери ролята на Рокси Харт - никому неизвестна млада жена с мечти за блясък като звезда на мюзикхол.

Задачата е много благодатна за Роу, защото дава възможност да прояви всичките си вокални и актьорски качества. Освен това я хвърля в задочен сблъсък с холивудската дива Рене Зелуегър, която през 2003-а получи номинация за „Оскар” за същото превъплъщение в екранизацията на Роб Маршъл.

Макар да е в графата „млади таланти”, Рейчъл Роу вече има вярна публика. Спечели я преди година с дебютната си песен Follow the Step.